NIEUWS

zelf rijden

6 oktober 2017

Zieke kinderen die geopereerd moeten worden die zelf naar de operatiekamer rijden? In een kek autootje? Politieagenten maakten het mogelijk in San Diego.

TEKST Silvie Warmerdam

Een liefdadigheidsinstelling verbonden aan het politiekorps van San Diego aan de Amerikaanse westkust, heeft het plaatselijke kinderziekenhuis een aantal mini-auto’s geschonken. Zieke kinderen kunnen in een BMW, een Mercedes, of een Lamborghini stappen en achter het stuur semi-zelfstandig door de ziekenhuisgangen naar de operatiekamer rijden. Semi-zelfstandig omdat verpleegkundigen de auto’s via een handheld bedienen.
Volgens de medische directeur van de afdeling chirurgie vinden de kinderen de auto’s heel leuk en zien hun ouders ontspannen en blije kinderen.

Wat vind jij? Is dit overdreven Amerikaans of zou jij ook wel op deze manier je kind gedag willen zeggen als hij of zij een operatie moet ondergaan?

Heel veel formulieren invullen en handtekeningen zetten voordat je naar de operatiekamer mag, is ook onderdeel van ziekenhuizen in de VS. Lees het blog examen van Silvie.

Leuke weetjes van de andere kant van de wereld: ook daarvoor is Lotje&co. 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest