NIEUWS

hoe komt de zorg aan voldoende personeel?

zij-instromers
11 juni 2018

Een nijpend te kort aan personeel in de zorg; naast een gebrek aan geld en een te veel aan bureaucratie, de derde uitdaging waar de zorg als sector voor staat. Een manier om aan nieuwe medewerkers te komen is via zij-instromers of carriere-switchers. 

TEKST Silvie Warmerdam

‘Carrière Switchers’ is een project van Pluryn, een zorgorganisatie voor mensen met complexe zorgvragen. Het is een leer-/werktraject en bedoeld voor mensen met werkervaring in een andere sector, die nu carrière willen maken in de zorg.
De eerste 60 ‘switchers’ zijn begin dit jaar van start gegaan met hun opleiding. Het ministerie van VWS maakte mooie portretten van een aantal van hen. 

Bijvoorbeeld het verhaal van Peter Dijkstra die 20 jaar bij de politie heeft gewerkt en kiest nu voor werken met mensen met gedragsproblemen. Hij zegt over de woongroep waar hij nu werkt: ‘Ik ondersteun ze waar nodig en help ze zo de dag door. Het is net een gezin eigenlijk.’
Of Ali Bencheikh die als brus eigenlijk al heel lang wist dat de zorg zijn roeping is. Maar nooit naar dat gevoel luisterde omdat het niet stoer was om een zorgopleiding te gaan doen. Nu hij als switcher aan de slag is, vallen alle puzzelstukjes op hun plek. 

Ook de Volkskrant citeert enthousiaste zij-instromers in een reportage over de verkorte HBO-v opleiding aan de Hogeschool Utrecht. Bijvoorbeeld Linda Bron die al veertien jaar stewardess is en nu stage loopt als wijkverpleegkundige: ‘In de zorg is het veel harder werken dan in de lucht. Ik wil allebei doen, naast elkaar.’

Het Ministerie van VWS heeft de mogelijkheid om later in het leven voor de zorg te kiezen ook opgenomen in haar actieprogramma ‘Werken in de Zorg’. Minister de Jonge: ‘’Zij-instromers zijn ontzettend hard nodig om de tekorten aan personeel in de zorg tegen te gaan. Hun levens- en werkervaring zijn waardevol.’
Uit de reportage in de Volkskrant blijkt dat die ervaring en de bijbehorende kritische houding, het niet altijd makkelijk maakt op een stage-plek. Ons lijkt het vooral ook goed dat de zorg meer lijntjes naar de wereld buiten ziekenhuizen en instellingen krijgt, al was het maar om de waardering. 

Heb jij ervaring met zij-instromers die voor je kind zorgen of je kind begeleiden? Laat ons hieronder of op social media weten wat je ervaring is.

Lees ook het blog van professional Lot de Swart over het ZIP/ZOP dilemma als je werkt in de zorg

Lotje&co is de community voor ouders van een zorgintensief kind. Hun draagkracht vergroten is ons doel en goede en voldoende professionals om het kind heen zijn daarvoor een must! Ben jij al lid?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest