NIEUWS

wij snappen wel waarom deze fotograaf dé fotografieprijs won

Zilveren Camera

In april vorig jaar maakte fotograaf David van Dam portretten van een aantal kinderen op de St Maartenschool in Nijmegen. Voor deze foto's, die hij maakte voor een artikel in het NRC, won hij op 3 februari j.l. de Canon Zilveren Camera. De Canon Zilveren Camera is dé Nederlandse fotografiewedstrijd. De prijs wordt al sinds 1949 toegekend aan de fotograaf die de beste persfoto van het jaar heeft gemaakt.

TEKST Elise van der Velde BEELD  David van Dam

Met zijn serie ‘De kinderen van de St. Maartenschool’ won fotograaf David van Dam de eerste prijs in de categorie Personen in het nieuws bij de Zilveren Camera. De foto’s zijn stuk voor stuk prachtig. Maar ook de stukjes die NRC-journalist Juliette Vasterman over de geportretteerde kinderen schreef, zijn herkenbaar en ontroerend voor alle ouders met een zorgintensief kind.

Ondanks de vervelende aanleiding voor de foto’s – een dichtgedraaide geldkraan door het samenwerkingsverband, waardoor de school in financiële problemen kwam – is het resultaat iets om bijzonder trots op te zijn. Voor de fotograaf, de school én voor de ouders, broers en zussen van deze fotomodellen.

Dit is een greep uit de fotoserie:

Zilveren camera

Bekijk alle foto’s en de verhalen erbij in het artikel waarvoor David van Dam de foto’s maakte.

Geniet ook vanLotje&co blogger Krissie’s veelgelezen hilarische blog over de schoolpleinjungle op de ZML school.

Lotje&co vindt dat gezinnen met een zorgintensief kind het verdienen om gezien en gehoord te worden. Vind jij dat ook? Word dan lid!

leerlingenvervoer gehandicapte kinderen

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest