Blog Lotjes keukentafel

het was ons derde consultatiebureau bezoek

consultatiebureau

De eerste keer dat ik met mijn neus keihard op de feiten werd gedrukt dat mijn kind ‘anders' was. Ik kan me dit nog goed herinneren en ook de pijn die ik daarbij voelde. Zo ongelooflijk pijnlijk.

TEKST Karin Berenschot-Beusink

Ik wil hierbij benadrukken dat dit mijn ervaringen en gevoelens betreffen. Dit is zoals ik het ervaren en beleefd heb. Ik wil met dit verhaal niets te kort doen aan de medewerksters van het consultatiebureau. 

Het was het derde consultatiebureau bezoek. Zoals voor iedere baby het moment om gewogen en gemeten te worden. Er waren enkele moeders voor mij. Hun baby werd ook gewogen en gemeten. De positieve resultaten werden hardop genoemd en de betreffende moeder glom van trots. 

uit het veld geslagen

Toen was het onze beurt. Helaas was Vincent wederom niet aangekomen en ook zijn groei stagneerde. Dit negatieve resultaat werd niet genoemd, gegevens werden opgeschreven en de uitslagen gingen snel naar de jeugdverpleegkundige. 

Ik stond daar met tranen in mijn ogen met mijn mannetje op de armen. Ik voelde de blikken van de andere moeders, maar niemand zei wat. Op dat moment wilde ik het liefst met Vincent wegrennen. Je wilt als moeder dat je kind ‘normaal’  is en dat iedereen net zo trots op hem is als jij dat bent. Maar ons straal-moment bleef uit. Met een hoofd vol emoties ging ik naar het consult. Wat er in dit consult besproken is, ging volledig langs me heen. Mijn hoofd was er niet meer bij. Ik was volledig uit het veld geslagen. Overmand met emoties ging ik snel samen met Vincent naar huis. 

anders

Ik heb deze ervaring pas veel later gedeeld met iemand. Ik  wilde niet raar of apart gevonden worden. Zo heb ik veel meer emoties diep weggestopt. Was dit verstandig? Nee, maar toen wist ik (gelukkig) niet wat ik nu weet.   

Ik, Karin, ben de trotse moeder van vier kinderen. Vincent, Chantal, Marieke en Bart-Jan. Alle namen zorgvuldig op basis van 7 letter uitgezocht. Ik woon mijn hele leven al in de Achterhoek. Samen met mijn man Martijn en de herdershond Kyra. Vincent is helaas in 2010 aan een zeldzame longaandoening overleden. Onlangs ben ik gestart met mijn coaching praktijk Bewust (B)uiten. Ik begeleid en coach speciale zorg moeders zodat zij de zorg voor het gezin vol kunnen blijven houden. Opgeven is geen optie. Wij vrouwen durven alles maar dat hoeft niet alleen!

Lees ook hoe Karin te horen krijgt dat ze zich beter niet kan hechten aan kleine Vincent

Lotje&co is er voor alle ouders van zorgintensieve kinderen. Elke dag brengen we nieuws, tips, winacties en persoonlijke verhalen waarin je je kan herkennen. Alleen met jouw steun kunnen we dit blijven doen. Doe je mee?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest