Filmpje

zoon met Down ziet vader (88) weer terug na reis

'Wat vinden we hiervan?' bespraken we op de redactie van Lotje&co. Allemaal waren we het over één ding eens: dit filmpje is ontroerend lief. Het werd dan ook niet voor niets gretig gedeeld op Internet. Maar gek genoeg maakte het ons ook een beetje ongemakkelijk.

TEKST Elise van der Velde

In deze video zie je hoe een 53-jarige man met het syndroom van Down zijn vader (88) weer terugziet na een reis. Een lange wereldreis, zou je denken bij het bekijken van het filmpje. Maar nee, de zoon was slechts een week weggeweest. Waarom hij zijn vader dan op zo’n geweldige manier in de armen valt? Het is de allereerste keer in hun leven dat vader en zoon een week van elkaar gescheiden zijn.

Ik werd zelf een tikkeltje ongemakkelijk door het stereotiepe ‘blije Downer’-beeld dat hier weer eens mee bevestigd werd. Een Lotje-collega vroeg zich af hoe gezond het is voor zowel vader als zoon om een leven lang zo dicht op elkaar te zitten. Toch overheerst de ontroering. Als je het filmpje bekijkt, snap je wel waarom. Wat vind jij? Laat het ons weten in een reactie op Facebook of Twitter!

Bekijk ook hoe zanger Jebroer een ode brengt aan zijn schoonzus met Down.

Lotje&co is het grootste platform voor ouders met een zorgintensief kind. Of je kind nu wel of niet (nog) thuis woont en welke diagnose het ook heeft. Ben jij al lid?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest