NIEUWS

zorgopleiding met beperking

18 mei 2017

Jongeren met leerproblemen en/of een beperking kunnen een mbo-opleiding Zorg en Dienstverlening volgen in Tilburg en Eindhoven.

De Tilburgse stichting Prins Heerlijk start een tweede opleiding Zorg en Dienstverlening in Eindhoven voor leerlingen met een beperking en/of ernstige leermoeilijkheden, meldt het Brabants Dagblad. Er is al een soortgelijke opleiding in Tilburg.
In september gaat de opleiding van start met vijftien leerlingen. De Tilburgse stichting en het Eindhovense Summa College hebben de mbo-opleiding opgezet. Hoofdbestanddeel daarvan is dat jongeren van 16 tot 27 jaar onder intensieve begeleiding werken en leren in centra voor ouderenzorg. Zorgorganisaties als Vitalis en Sint Annaklooster zorgen voor de praktijkplekken. Met een derde instelling is Prins Heerlijk nog in gesprek.

,,De vraag naar deze leerwerkplaatsen blijft aanhouden. Zowel bij jongeren als bij werkgevers”, verklaren Ella Buijze en Gief van Schijndel, directeuren van Prins Heerlijk, de uitbreiding. In Tilburg, waar de zorgopleiding in 2013 startte, is de wachtlijst met jongeren uit heel Brabant groot. Door een tweede locatie vermindert die druk.

Lees ook de blogs van Silvie over schoolkeuze: welke opleiding staat open voor jouw kind?

Geef een reactie

site De Heren Van